Új hír: csempeszakértő lettem!

Napi szokásommá vált, hogy reggelente, mielőtt munkába indulok, leülök egy zöldteával, és böngészgetem a legnagyobb hírportálokat. Ilyenkor mindig találok érdekes témákat, sokszor olyanokat, amik után még utána olvasok, hogy mélyebb belátásom legyen a témába. Ezért jók nagyon az online hírportálok, a blogok, igazán hatásosan lehet tájékozódni, új érdeklődési kört találni.

Egy reggel, még hónapokkal ezelőtt olvastam valamit a lakberendezéssel kapcsolatban egy ilyen hírportálon. Na, ez is egy olyan téma volt, amire rákattantam, és böngészgettem, böngészgettem a témában. Annyira, hogy egy csomó tervet összeállítottam különböző lakásokhoz, garzonokhoz, kertesházakhoz is. A fürdőszoba volt az egyetlen, amihez még nem kaptam elég inspirációt, valahogy az eddig háttérbe szorult.

De ma reggel olvastam egy csempékkel kapcsolatos hírt, és most volt erre időm és kapacitásom, hogy utánajárjak a dolognak. Milyen a jó csempe fürdőszobába? Találtam egy remek oldalt, ahol elég sok információt össze lehet szedni, amit tudni kell a csempékről. Itt olvastam, hogy a csempe kiválasztása valójában nehéz kérdés, hiszen az a legfeltűnőbb része a helyiségnek, és nagyon sok variáció áll fönt, ezért könnyen bele lehet zavarodni abba, mit is szeretne valójában az ember. Mivel én csak elméletben terveztem, átgondoltam milyen csempe kellene a kis garzonlakás fürdőjébe, és azt is, hogy a kertesházéba. És aztán arra gondoltam, a házban, ahol élünk a férjemmel mennyire volt ideális döntés az a csempe a fürdőszobába?

Szóba hoztam neki, és látta rajtam, hogy mennyire lelkes vagyok a témával kapcsolatban, megbeszéltük, hogy átvisszük gyakorlatba – felújítjuk a fürdőnket.

Folytattam az olvasást: ha már eldöntöttük, milyen szín uralja a helyiséget, könnyebb eldönteni azt is, hogy egyszínűre, mozaikosra szeretnénk, vagy néhány dekorcsempével dobjuk fel a látványt. Mivel viszonylag nagy a fürdőnk, nyugodtan játszhatunk a színekkel, akár az egészen sötétekkel is. Így sötétkékben maradtunk, a zuhanyfülkénél fejmagasságon túl, amit egy ezüst dekorcsíkkal választunk el a fehér faltól, a másik három falon pedig különböző magasságokig lesz ez a színű, egyébként közepes méretű, téglalap alakú csempe, és az ezüst csík mindenhol megmarad. Így meg is lesz törve a terület, amitől egy fokkal kevésbé szűkíti a helyiséget maga a szín.

Jó tudni, hogy, bár a padlólapoknál fontosabb, hogy jó minőségű, erősebb anyagú burkolatot válasszunk, a csempéknél sem elhanyagolható ez a tulajdonság, hiszen az ember nem szeretné újracsempézni évente a fürdőszobáját. Úgy lehet megbizonyosodni arról, hogy jó minőségű csempét veszünk-e (ezt is a honlapról tudom), hogy ha megnézzük a hátoldalát. Ha a kerámia, ami látszik, szinte fehér színű, az azt jelenti, jó minőségű a csempe, nyugodt szívvel megvehetjük.

Így tettünk férjemmel is, és majdnem másfélszer többet vettünk belőle a szükségesnél, mert nem tudhatjuk, törik-e szállítás közben belőle, lesz-e valamikor csőtörés nálunk, és ha igen, lesz-e még ezekből a csempékből, hogy pótolni tudjuk.

A sötétkék, ezüst csempe fürdőszobába került, mi meg továbbra is olvassuk a hírportálokat napi szinten, ámbár nem ültetünk át minden ott olvasottat gyakorlatba.