Annyi rosszat hallani a hírekben, érdemes odafigyelni a kazánra

Lassan már kifejezetten utálok híradót nézni. A neten elolvasom ami érdekel, de a híradó esténként tele van negatív dolgokkal. De valamiért mégis nézem minden este. Sajnos, bár lehet lehangoló, minden, amit ott hallunk, körülöttünk van, és valós. És ami valós probléma vagy veszély, az bizony ránk is vonatkozik.

Pont az egyik ilyen esti híradó ébresztett rá, hogy mennyi probléma adódik a fűtésrendszer hibáiból, és hogy ebbe bizony bele is lehet halni, mert a gáz nem játék. Ráadásul nálunk pont rosszalkodott a fűtés az elmúlt hetekben. Na ilyenkor azért elég nyomasztóan tudja magát érezni az ember, és van egyfajta gombóc a torkában. Most az enyémben is volt. És még csak nem is foglalkoztam a problémával, még csak érdeklődés szintjén sem hívtam fel egy szerelőt sem.

Azonban elkezdett foglalkoztatni a téma, mert kicsit megijedtem. Na jó, nem is kicsit. Ilyenkor azért félti a családját az ember, jobb a biztonság. Szerencsére néhány barát megkérdezése után eljutottam egy céghez, akik elég gyorsan nyugalmat teremtettek a lelkemben, és megoldották a gáz problémát a házban. Mert bizony volt rajta mit szerelni!

Ez a cég elég különleges. Van a portfóliójában gázszerelés, gázkészülék szerelés, fűtésszerelés, vízszerelés, duguláselhárítás, tehát elég sok minden. De nem ettől különleges, hanem attól, hogy a szolgáltatást, amit nyújtanak, hogyan nyújtják! Én sem gondoltam, hogy létezik ilyen, de Dani barátom mesélt róluk, aztán megbizonyosodtam róla én magam is. És hogy milyen létezik, mi olyan nagyon különleges? Elmondom!

Gázszerelés, gázkészülék szerelés

Az, hogy a vizgazfutesszerelo24.hu-t bármikor hívhatod, akár éjszaka is, de Budapesten és Pest megyében egy órán belül ott vannak nálad. Amikor utoljára hívtam gázszerelőt úgy 8 éve, három héttel későbbi időpontot mondott. Azért ahhoz képest ez elég komoly teljesítmény. De az is, hogy akár éjjel is kijönnek. Non-stop ügyeletük van. Nem tudtam elképzelni, hogy ez hogyan lehetséges. Azt hittem, hogy csak összecsapott munkával, de nagyot tévedtem. A cég háta mögött 30 év munkatapasztalat van. HARMINC! Az majdnem velem egyidős tapasztalat, nem rossz. Ennyi idő után megtanulták, hogy a munkájuk milyen felelősséggel jár, ezért garanciát is vállalnak rá.

Na és ez egy nagyon érdekes pont, mert ha valamire garanciát vállalsz, neked sem jó, ha elrontod. Mehetsz ki újra, ráadásul ingyen. Ez egy elég erős biztosíték, hogy ne félj attól, hogy nem lesz szakszerű az elvégzett munka. Említettem már az utolsó szerelő hívásomat, ami egyébként azért volt szükséges, mert az előtte nálunk dolgozó kollégája valamit alaposan elrontott. Ki lehet találni mi történt utána. A telefont sem vette fel. Na éppen az ilyenek miatt érdemes inkább egy ilyen megbízható céget választani.

De mihez értenek? Melyik kazánokhoz, milyen fűtéshez? Nagyjából bármilyenhez, a legrégebbi gázkészülékektől a legmodernebbekig! Ez szintén fontos, mert azért ez a szakma is folyamatosan fejlődik, és biztos nem könnyű tartani a lépést az ütemmel.

Ellenőriztem a honlapon található listából, hogy a gázszerelés, gázkészülék szerelés ilyen expressz módon elérhető-e nálunk is. Szerencsére a településünk a felsoroltak között volt, ezért telefonáltam, és már egyeztettünk egy időpontot. Ez este történt, és a következő napot beszéltük meg, de akár már akkor is ki tudtak volna jönni.

Másnap profi szakemberek érkeztek hozzánk a kis házunkba, és viszonylag gyorsan felmérték a problémát, majd meg is tudták oldani. Hihetetlen, de nagyon profi módon, nagyon szakszerű munkát végeztek, olyat, amilyet egyetlen másik szerelő sem végzett volna. És azért nem is került egy vagyonba. Természetesen számlát is kaptam a műveletről, olyat, amit akár a biztosítom is elfogadna, bár esetemben ez nem játszott. De azért jó tudni, ha olyan történik, amire kiterjed a biztosításom, kapok számlát is a cégtől, mert az bizony nagy bukó, amikor valaki elvégzi a munkát, de a számla fogalma nem tisztázott számára. Nem kell ecsetelnem azt hiszem. Mindenkinek kellemetlen.

El is mentettem a számot a telómba, ha gázszerelés, gázkészülék szerelés szükséges otthon, akkor tudom, kit keressek!