Itt van a legtutibb wordpress tárhely – mert a tudás hatalom

A mai napra egy olyan gyakorlatias hírrel készültem nektek, ami sokkal inkább praktikus információ, mintsem a klasszikus értelemben vett “breaking news”. De én szembetalálkoztam ezzel az üggyel és úgy gondoltam, hogy megosztom veletek, hiszen valójában mindennek lehet hírértéke, csak az számít, hogy ki hallgatja. Akinek újdonság lesz, annak biztos, hogy ez is hír, akinek nem, az pedig lehet, hogy meggyőződik arról, hogy jó szolgáltatót választott, vagy épp az ellenkezőjéről, és váltani fog, amint a lehetősége engedi ezt. Na de ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre jöjjenek a puszta tények.

Ahhoz, hogy egy honlap felkerülhessen az internetre, szükség van néhány dologra. Első körben elengedhetetlen egy tárhely, egy olyan adattároló egység, ahol a weboldal minden egyes “alkatrésze” elfér. Ugyanúgy, ahogyan egy laptopban is van valamilyen adattároló, például SSD, vagy HDD, úgy itt is kell valami, amire fel lehet tölteni a wordpress honlapot, minden képpel, videóval és szövegezéssel együtt.

A wordpress tárhely szolgáltatás elterjedt dolog itthon is, de akiket egyértelműen jó szívvel tudok ajánlani, az a RackForest csapat (www.rackforest.hu). Én magam is tőlük bérlek a weboldalamhoz tárhelyet , és egyébként én is WordPressben szoktam dolgozni, nekem is az a legegyszerűbb. Szóval hiába van sok szereplője a piacnak, a RackForestnél nagyon kedvező csomagok közül lehet választani wordpress tárhelyet annak megfelelően, hogy milyen jellegű és milyen mennyiségű tartalmakat szeretnénk feltölteni az oldalra.

Összesen nyolcféle csomag közül van lehetőség választani. A különbség közöttük értelemszerűen abban van, hogy mekkora, milyen méretű wordpress tárhely jár az adott összegért cserébe. Ennek megfelelően van egy, négy, tíz, tizenöt, harminc, ötven, száz és százötven gigabájt SSD tárhelyet tartalmazó csomagjuk, amik közül könnyedén kiválaszthatjuk a nekünk leginkább megfelelőt. Az is különbözik az egyes csomagok között, hogy milyen mennyiségű domaint lehet hozzáadni, vagyis hogy az adott tárhelyről hány weboldal futtatható. Hogyha bizonytalan a megrendelő abban, hogy az általa üzemeltetni kívánt oldal adatmennyiségéhez milyen csomagot érdemes választani, akkor a legnagyobb szerencséjére olvashat egy kis összefoglalót a RackForest honlapon arról, hogy melyik kategóriát milyen jellegű tartalommal megtöltött oldalakhoz és milyen napi látogatottság mellé ajánlják.

Az ennél a cégnél bérelhető wordpress tárhelyek minden esetben cPanel keretrendszerben működnek, aminek a felhasználást nagyban megkönnyítő grafikus menürendszere van. Ezzel még az is eligazodik a szükséges felületeken, aki egyébként nem annyira jártas még ebben a világban.

Hogy még csak véletlenül se okozhasson galibát, hogy eltűnnek az adatok, a JetBackup gondoskodik arról, hogy minden nap készüljön legalább egy mentés a teljes tárhelyről és ezt a mentett verziót mindig egy hétre visszamenőlegesen tárolják is. Így hogyha bármi történne akár valamilyen szerencsétlen véletlen folytán, akár a tulajdonos részéről tudatosan, mindig vissza lehet állítani egy korábbi állapotot a tárhely egészére értendően (tehát akár a levelezést is).

Ami szintén nagyon kecsegtetően hangzik, hogy az Apache SpamAssassint használják, ami a vezető spam szűrő szolgáltatások egyike. Bár ez nem tűnhet olyan fontosnak, valójában mégis kulcsszerepe van abban, hogy ne árasszon el bennünket a virtuális szemét, de közben a fontos üzeneteket meg mégis megkapjuk.

Sokáig sorolhatnám még, hogy miért érdemes ettől a cégtől wordpress tárhelyet bérelni a honlapotokhoz, de ha felkeltettem az érdeklődéseteket, inkább győződjetek meg róla magatok és nézzétek meg a www.rackforest.hu oldalt. Elárulom, hogy az árakban sem fogtok csalódni, mert egészen a 3 800 Ft + ÁFA / év kategóriától a 17 600 Ft + ÁFA / hó kategóriáig megtalálhattok mindent, tehát biztosan lefedik a rendelkezésre álló lehetőségek az igényeiteket.