Napelemes rendszer telepítésén gondolkodsz? Innen tájékozódhatsz!

Múlt héten többször is elsétáltam a kedvenc helyemre. Csodálatos onnan a kilátás a városra. Jó érzés nézni a házak tetejét, hogy milyen messzire ellátni, nevetni azon, milyen pici az éppen érkező HÉV… Legutóbb viszont feltűnt valami új dolog, amit addig még nem vettem észre: a magasból nézelődve egyre több ház tetején láthatók a ma már mindenki számára ismert, kékes színű (vagy nem is tudom pontosan megmondani milyen árnyalatú), napelem panelek.

Ha megújuló energiaforrások mindennapi életben történő hasznosítására gondolunk, szinte biztos, hogy elsőként jutnak eszünkbe az egyre több ház tetején megjelenő napelemes rendszerek. A megújuló energiaforrások használata egyre több ember érdeklődését kelti föl, azonban ezzel együtt – és az internetnek köszönhetően – hihetetlen gyorsasággal terjednek különböző álhírek, alaptalan elgondolások és tévhitek.

A napenergiával kapcsolatos leggyakoribb tévhit – ezt én is több ismerősömtől hallottam már – az, hogy a napelemes rendszerek ára meglehetősen magas, telepítésük pedig nem éri meg, mert a belefektetett pénz soha nem térül meg.

De ha ez valóban így van, miért lepik el a napelemek egyre több ház tetejét?

Ennyi embernek lett hirtelen olyan fontos a környezetvédelem, hogy nem érdekli őket, hogy tulajdonképpen kidob egy halom pénzt az ablakon?

Vagy talán… mégsem fölösleges ez a soha meg nem térülő befektetés?

Szerencsére az interneten már nem csak az terjed, hogy a napelemes rendszerek ára drága és sosem jön vissza, hanem biztonságos weboldalak is rendelkezésünkre állnak, melyek segítéségével informálódhatunk a napelemes rendszerek költségeiről, és azt is megtudhatjuk, hogyan spórolhatunk az energiatudatossággal.

Erre az egyik legjobb példa a soporoljnapelemmel.hu, ami segít abban, hogy bárki könnyen, követhetően és érthetően tájékozódhasson arról, pontosan hogyan és mennyi energiát gyűjtenek a napelemes rendszerek, hogy körülbelül mennyi egy átlagos napelemes rendszer ára, és ez mennyi idő alatt hozhatja vissza az árát, valamint arról is, hogy hogyan lehet a napelemes rendszer által gyűjtött energiát úgy hasznosítani egy hétköznapi háztartásban, hogy mellette akár nullára csökkenjen a rezsi.

Természetesen, ahogy a házak és a bennük élők különböznek, a napelemes rendszer ára sem mindenütt egyforma. A weboldal ezért nem kínál árkalkulátort, vagy árlistát, mert az csak félreviheti az érdeklődőket.  Biztosít viszont egy egyszerű és gyors árajánlatkérési lehetőséget. Aki él ezzel a lehetőséggel, és kitölti az online űrlapot, nem csak egy árajánlatot kap:

  • a sporoljnapelemmel.hu munkatársai felveszik vele a kapcsolatot
  • telefonos beszélgetés során mérik fel a személyes igényeit
  • továbbá helyszíni felmérést is biztosítanak, melynek során megtudhatjuk, egyáltalán érdemes-e napelemet telepíteni a házunkra.

Ezek mellett, szerintem, azért is érdemes megnézni az oldalt egy kicsit alaposabban is, mert tényleg nagyon sok hasznos információ van még az oldalon a napelemek működéséről: például nekem eddig fogalmam sem volt arról, hogy mi történik éjszaka a napelemekkel, ahogyan arról sem, hogy több típusú rendszer létezik, amiknek a működési elve egy picit eltér egymástól.

Ha fontos számodra a környezetvédelem, ha napelemes rendszer kiépítésén gondolkodsz, ha szeretnél tájékozódni arról, mennyibe kerülhet ez, mennyi idő alatt térülhet meg, milyen spórolási lehetőségeket kínál, ha jól jönne, hogy szakemberek segítenek eldönteni, érdemes-e napelemet telepítened ne habozz!

Tudd meg, hogyan spórolhatsz te is az energiatudatossággal, és hogy mennyi is pontosan egy napelemes rendszer ára! És vedd fel bátran a kapcsolatot a Pentele Solar nevű céggel, akik egészen biztos, hogy Neked is segíteni fognak!

napelemes rendszer ára